Processad mat

Barnmaten är inte den enda mat som behöver reflekteras för alla som vill nå en god hälsa. Det är däremot alarmerande att barnmat håller en så pass dålig kvalitet och att inte mer information går ut till föräldrar. Den information som ges är både förlegad och bristfällig kan jag av egen erfarenhet konstatera.
All processad mat kommer att ha ett försämrat näringsinnehåll och balansen mellan näring och energi blir rubbad. Det blir mer energi (läs kalorier) i relation till näring (läs vitaminer, mineraler, högvärdiga proteiner och omättade fetter) vilket vi i den moderna världen inte behöver. Vi behöver istället äta en näringstät mat så att vi får i oss de livsviktiga ämnen som våra celler behöver för överlevnad. Även om barn behöver betydligt mer energi i förhållande till kroppsvikt än vuxna för att kunna växa så är problemet fortfarande för dåligt näringsinnehåll.
Den fördelning mellan energi och näring som många har idag i sin kost ger en ny typ av undernäring, en som inte med nödvändighet syns på ytan, men som kan upplevas som trötthet, håglöshet och depression.
Många av de kroppsliga uttrycken kan bli narig hy, livlöst hår, mag- och tarmproblem och dåligt immunförsvar för att nämna några.
Många kan behöva hjälp med både kost, träning och behandling för att komma på fötter igen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tungmetaller-i-barnmat-halsorisk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.